Deklarata e Konfidencialitetit e AncestryDNA

Hyrja në fuqi: 17 January 2024

Pёrmbledhja e ndryshimeve

Kjo pёrmbledhje ju informon mbi ndryshimet mё tё fundit tё Deklaratёs sё konfidencialitetit tё Ancestry dhe sesi ndryshimet mund t’ju ndikojnё.

 • Kemi shtuar gjuhën për të shpjeguar më mirë se si përdoret përmbajtja që vendosni në Shërbimet Ancestry® si dhe përgjegjësitë tuaja për përmbajtje të tillë, në mënyrë që ta mbajmë platformën tonë të sigurtë.
 • Kemi shtuar gjuhën për të trajtuar veçori të reja brenda shërbimit të perputhjes së AncestryDNA® dhe veçorive ose shërbimeve të AncestryDNA® që mund të nxirren në të ardhmen.
 • Shtuam gjuhën për të sqaruar kushtet në lidhje me Përdorimin tuaj të shërbimeve.
 • Kemi shtuar informacione rreth opsioneve tuaja të bazuara në llogari për të hequr dorë nga reklamat e synuara.

Tek Ancestry, konfidencialiteti juaj ёshtё njё pёrparёsi kryesore. Ancestry ёshtё e pёrkushtuar tё jetё njё kujdestar i mirё i Informacionit personal tuaj (tё pёrkufizuar mё poshtё), duke e trajtuar nё njё mёnyrё tё pёrgjegjshme dhe duke e siguruar me masa mbrojtёse administrative, teknike, organizative dhe fizike.

Besojmё nё tё qёnit tё ndershёm, tё drejtpёrdrejtё dhe transparent kur bёhet fjalё pёr tё dhёnat tuaja. Rrjedhimisht, Ancestry ka kёto tre parime kryesore:

 • Transparenca. Punojmё fort pёr tё qёnё transparentё mbi informacionin personal qё grumbullojmё dhe pёrpunojmё;
 • Thjeshtёsia. Pёrpiqemi tё pёrdorim gjuhё tё thjeshtё pёr tё pёrshkruar praktikat tona tё privatësisë pёr t’ju ndihmuar qё tё bёni zgjedhje tё informuara; dhe
 • Kontrolli. Ju japim kontroll mbi Informacionin personal qё na jepni, pёrfshirё tё Dhёnat ADN tuaja (pёrcaktuar mё poshtё) dhe sesi pёrdoret, jepet dhe mbahet.

 

Kur pёrdorni shёrbimet tona

Ruani kontrollin e tё Mostrave biologjike dhe tё Dhёnave tё ADN-sё tuaj dhe mund t’i menaxhoni, fshini ose shkatёrroni ato siç pёrshkruhet nё kёtё Deklaratё tё konfidencialitetit. Mund tё zbuloni fakte tё papritura rreth vetvetes ose familjes tuaj kur pёrdorni shёrbimet tona. Pasi janё bёrё zbulime, nuk mund t’i çbёjmё ato.

Kjo Deklaratë e konfidencialitetit mbulon faqet e internetit të Ancestry, shërbimet dhe aplikacionet celulare që lidhen me këtë Deklaratë të konfidencialitetit, duke përfshirë Ancestry®; AncestryDNA®; Fold3®; Newspapers.com™; Archives®; We Remember®; Forces War Records™; dhe Find a Grave®. Brenda kësaj Deklarate të konfidencialtietit, u referohemi këtyre faqeve të internetit, shërbimeve dhe aplikacioneve celulare si “Ancesty”.

Klientët nga SH.B.A.. Deklarata shtesë e konfidencialitetit për banorët e SH.B.A.-së përmban hollësira për banorët e SH.B.A.-së në Kaliforni, Kolorado, Konektikat, Jutah dhe Virxhinia.

Klientёt jo-të SH.B.A.-së. Ancestry Ireland Unlimited Company ёshtё kontrollori i Informacionit tuaj personal dhe Pjesa 8 mё poshtё pёrmban informacion mbi tё drejtat tuaja.

 

Tabela e pёrmbajtjes

 
1.   Hyrja
2.   Krijimi i llogarisё dhe ndёrveprimi juaj me Shёrbimet e Ancestry
3.   Çfarё Informacioni personal grumbullon Ancestry nga ju?
4.   Çfarё informacioni grumbullon Ancestry pёrmes pёrdorimit tuaj tё shёrbimeve?
5.   Informacioni qё grumbullojmё nga burime tё tjera
6.   Si e pёrdor Ancestry Informacionin tuaj personal?
7.   Çfarё informacioni japim, kur e japim dhe kush janё marrёsit?
8.   Tё drejtat dhe zgjedhjet tuaja lidhur me Informacionin tuaj personal
9.   Cilat janё praktikat tona tё mbajtjes?
10.   Si mund t’a fshij informacionin tim personal?
11.   Siguria
12.   Transferime ndёrkombёtare tё tё dhёnave
13.   Ndryshime tek kjo deklaratё
14.   Baza ligjore sipas Rregullores pёr mbrojtjen e tё dhёnave tё pёrgjithshme pёr pёrpunimin e informacionit personal tё banorёve tё BE-sё.
15.   Identiteti dhe hollёsitё e kontaktit tё kontrollorit tё tё dhёnave
16.   Deklarata shtesë për mbrojtjen e konfidencialitetit të banorëve të SH.B.A.-së (vetëm për klientët në Kaliforni, Kolorado, Konektikat dhe Virxhinia)
17.   Deklarata  shtesë e konfidencialitetit e Australisë
18.   Deklarata shtesë e konfidencialitetit e Brazilit

 

1.  Hyrja

Pёr tё ofruar dhe pёrmirёsuar faqet nё internet, aplikacionet pёr celularё dhe shёrbimet (sё bashku “Shёrbimet”), grumbullojmё, pёrpunojmё dhe ruajmё Informacionin personal qё ёshtё informacion qё mund t’ju identifikojё direkt ose indirekt, siç pёrshkruhet mё poshtё nё Pjesёn 3. Informacioni personal pёrfshin emrin, email-in ose adresёn tuaj ose ndonjё informacionin qё nё mёnyrё tё arsyeshme mund tё lidhet me ju, pёrfshirё Informacionin tuaj gjenetik. Informacioni mbi personat e vdekur nuk ёshtё Informacion personal sipas kёsaj Deklarate tё konfidencialitetit. Kjo Deklaratё e konfidencialitetit pёrshkruan praktikat tona pёr grumbullimin, ruajtjen dhe pёrpunimin e Informacionit personal tuaj dhe kontrollet qё ju ofrojmё pёr t’a menaxhuar atё brenda Shёrbimeve tona, pёrfshirё tё drejtёn pёr tё kundёrshtuar disa lloje tё pёrpunimit. Kjo Deklaratё e konfidencialitetit pёrfshin Politikёn e Cookie qё pёrshkruan pёrdorimin tonё tё shfletuesit dhe teknologji tё ngjashme tё gjurmimit.

 

2.  Krijimi i llogarisё dhe ndёrveprimi juaj me Shёrbimet e Ancestry

Duke krijuar njё llogari jeni duke na thёnё se kuptoni se Ancestry do tё grumbullojё, pёrpunojё dhe ndajё Informacionin personal tuaj (pёrfshirё Informacionin gjenetik tuaj nёse keni bёrё njё analizё tё ADN-sё) siç pёrshkruhet nё kёtё Deklaratё tё konfidencialitetit.

 

3.  Çfarё Informacioni personal grumbullon Ancestry nga ju?

Lloji i Informacionit personal qё grumbullojmё prej jush varet nga mёnyra se si i pёrdorni Shёrbimet, dhe këtyre kategorive të informacioni si më poshtë. Kёrkojmё Informacione llogarie tё caktuara pёr tё dhënë Shёrbimet nё pёrputhje me Kushtet e pёrgjithshme Ancestry dhe pa këtë nuk mund t’ju ofrojmё Shёrbimet tona.

Kategoria e informacionit Pёrshkrimi
Informacioni i llogarisё
 • Emri juaj (i detyrueshёm).
 • Njё adresё email-i (e detyrueshme).
 • Njё fjalёkalim qё krijoni (i detyrueshёm);
 • Disa marka tregtare tё Ancestry mund tё lejojnё pёrdorimin e shёrbimeve tё regjistrimit tё palёve tё treta, si Facebook, Google dhe Apple. Këto shërbime mund t'i ofrojnë Ancestry Informacion personal të tillë si emrin, adresën e emailit e foton e profilit tuaj; dhe
 • Mund të jepni një numër telefoni në mënyrë që (i) t'ju njoftojmë për statusin e rezultatit të analizёs AncestryDNA; (ii) t'ju ndihmojmë kur kontaktoni Shërbimet e anëtarëve të Ancestry ("Shërbimet e anëtarëve"), (iii) ju lejojmë të aktivizoni vërtetimin me shumë faktorë.
Informacioni i kartёs sё Kredisё/Pagesёs

Informacioni i pagesёs, si numri i kartёs tuaj tё kredisё, dhe adresa(t) juaj e faturimit dhe dёrgimit, kur regjistroheni për njё provë falas ose bёni njё blerje, si njё abonim i Ancestry ose njё takёm i analizёs sё AncestryADN.

Informacioni i regjistrimit pёr takёmin e analizёs sё AncestryDNA Kur regjistroheni për një takёm tё analizёs sё AncestryDNA ose të vendosni të dhëna për ADN-n tuaj, mbledhim:
 • Kodi i regjistrimit lidhur me takёmin e analizёs sё AncestryDNA;
 • Gjininё tuaj tё dhёnё nё lindje; dhe
 • Datёlindjen tuaj.
Informacioni i profilit

Grumbullojmë informacionin që ofroni kur krijoni një profil përdoruesi. Ky informacion përfshin një foto profili, emrin tuaj, emrin e përdoruesit, biografinë, moshën, vendndodhjen dhe emrat e përdoruesit të llogarisë së lidhur. Informacioni juaj i profilit tё pёrdoruesit nё Ancestry ёshtё i dukshёm ndaj pёrdoruesve tё tjerё (pёrkufizuar nё Kushtet e pёrgjithshme tё Ancestry), kёshtu qё ju lutemi tё merrni parasysh kufizimin e kёtij informacioni dhe pёrdorimin e njё emri tё pёrdoruesit qё ёshtё i ndryshёm nga emri juaj i vёrtetё pёr tё mbrojtur konfidencialitetin tuaj.

Përmbajtja juaj

Mbledhim informacion personal përmes përmbajtjes që kontribuoni vullnetarisht në Shërbimet, duke përfshirë i) trungjet familjare, (ii) kujtimet familjare, si foto, regjistrime audio/video dhe tregime, (iii) shënimet e regjistrimeve, mesazhet; dhe (iv) komentet e ofruara për Ancestry.

Informacioni gjenetik Kur bëni një analizë të AncestryDNA, nxjerrim ADN-në nga kampioni juaj në laboratorët tanë partnerë dhe e konvertojmë atë në të dhëna të ADN-së të lexueshme nga makineritë ("Të dhënat e ADN-së"). Çdo skedar që përmban të dhënat tuaja të ADN-së të ngarkuara nga një shërbim tjetër i analizimit të ADN-së sipas kësaj Deklarate të konfidencialitetit. Përpunojmë të dhënat tuaja të ADN-së për t'ju ofruar një vlerësim të përkatësisë etnike dhe sugjerime të Komuniteteve gjenetike®. Gjithashtu pёrpunojmё Tё dhёnat e ADN-sё tuaj pёr t’ju dhёnё informacion pёrmes portalit tonё mbi shkallёn tuaj tё lidhjes me pёrdorues tё tjerё nё bazёn tonё tё tё dhёnave tё ADN-sё dhe disa shёnues gjenetikё tё lidhur me disa tipare biologjike, fiziologjike ose karakteristika tё tjera tё sjelljes, si trashёsia e flokёve dhe ngjyra e syve ose tipareve tё lidhura me preferenca dhe mirёqenien. Siç përshkruhet më tej në Pjesën 7, mund të zgjidhni t’u jepni disa nga këto informacione përdoruesve të tjerë të Ancestry.

Tё dhёnat e ADN-sё tuaj dhe çdo informacion qё rrjedh prej tyre, si vlerёsime tё etnisё, sugjerimeve të Komuniteteve gjenetike, tipareve, pёrputhjeve gjenetike pёrkatёse, informacion me ADN të trashguar dhe informacion përkatës janё Informacion personal dhe u referohemi atyre si “Informacion gjenetik”.

Mostra juaj dhe ADN-ja e nxjerrë. As mostra qё na dhatё duke pёrdorur njё takёm tё analizёs sё AncestryDNA, as ADN juaj e nxjerrё nga mostra (tё referuara sё bashku si “Mostra biologjike”) nuk janё Informacion personal sipas kёsaj Deklarate tё konfidencialitetit. Mund të pranoni që Mostrat biologjike tuaja të ruhen në bankën tonë biologjike për analiza të ardhshme sipas opsionit tuaj. Analiza dhe studime tё ardhshme mund tё bёhen nёse pranoniPёlqimin e informuar pёr studim ose nёse pranoni analiza tё tjera tё Mostrave biologjike tuaja. Nëse nuk pranoni ruajtjen e Mostrave biologjike tuaja, do t'i shkatërrojmë.  Pjesёt 8 dhe 10 përshkruajnë si mund të kontrolloni Mostrat biologjike tuaja Mund tё kёrkoni qё Ancestry tё shkatёrrojё Mostrat biologjike tuaja duke kontaktuar shёrbimet pёr anёtarin ose duke fshirë llogarinë tuaj të Ancestry. Vini re se mund tё shkatёrrojmё Mostrat biologjike qё nuk pёrmbushin kёrkesat tona tё sigurimit tё cilёsisё sipas gjykimit tonё.

Sondazhet e ADN-së Nëse pranoni të kryeni sondazhe të ADN-së, do të mbledhim informacionin nga pyetjet e anketës që ju përgjigjeni dhe do ta përdorim për zhvillimin dhe përmirësimin e vazhdueshëm të veçorive të AncestryDNA, të tilla si tiparet. Nëse jeni dakord me pëlqimin tonë të Informuar për hulumtim, përgjigjet tuaja të anketës mund të përdoren gjithashtu për kërkime.
Informacion lidhur me shёndetin Ancestry nuk ёshtё njё njёsi e mbuluar nga Ligji mbi Transportueshmёrinё dhe Pёrgjegjёsinё e Sigurimit Shёndetёsor (“HIPAA”) dhe si rezultat asnjё e dhёnё e siguruar nga ana juaj nuk ёshtё subjekt i ose mbrohet nga HIPAA.
Komunikimet tuaja Presim dhe mbajmë komunikimet tuaja me përdoruesit e tjerë përmes veçorive të komunikimit në platformën tonë. Mbledhim gjithashtu informacionin tuaj kur komunikoni me Shërbimet e anëtarëve dhe ekipet mbështetëse për Shërbimet tona të tjera, duke përfshirë informacionin audio dhe vizual (siç janë regjistrimet e telefonatave me Shërbimet e anëtarëve ose informacioni i ndarë vullnetarisht kur merrni pjesë në kërkimin e njohurive të konsumatorëve).
Konkurse dhe promocione Grumbullojmё Informacion personal kur merrni pjesё vullnetarisht nё konkurse dhe promocione speciale qё bёjmё ose sponsorizojmё, hollёsirat e tё cilave jepen pas pjesёmarrjes.
Fotot Find a Grave dhe Fotot e vullnetarëve Pёrmes Find a Grave, mbledhim tё dhёna meta qё shoqёrohen me fotografi dixhitale tё vendosura nё shёrbimin ‘Find a Grave’, pёrfshirё vendndodhjen, datёn dhe kohёn kur u bё fotografia. Nёse zgjidhni tё jeni njё vullnetar i fotografive pёr Find a Grave, na jepni vendndodhjen tuaj, tё cilёn mund t’a ndryshoni ose hiqni nё çdo kohё.
Tё Dhёna sensitive dhe klasifikime tё tjera tё mbrojtura Në varësi të mënyrës si i përdorni Shërbimet, mbledhim informacione në lidhje me klasifikime të caktuara të mbrojtura si gjinia ose origjina racore ose etnike. Për shembull, nëse përdorni shërbimet e AncestryDNA, përdorim të dhënat tuaja të ADN-së për të vlerësuar përkatësinë etnike. Informacione të tjera të ndjeshme, duke përfshirë orientimin seksual, mund të nxirren nga përmbajtja që kontribuoni vullnetarisht në shërbime.

Pёr informacion mbi Informacionin personal tё pёrpunuar nga Ancestry lidhur me pёrdoruesit jo tё Ancestry, ju lutemi klikoni kёtu

 

4.  Çfarё informacion grumbullon Ancestry pёrmes pёrdorimit tuaj tё Shёrbimeve?

Kategoria e informacionit Pёrshkrimi
Informacioni nga kompjuteri dhe pajisja celulare

Ancestry grumbullon informacion sesi aksesoni Shёrbimet tona, pёrfshirё faqen nё internet qё vizituat pёrpara dhe pas faqes sё Ancestry.

Gjithashtu grumbullojmё adresёn e PI-sё ku kompjuteri ose pajisja juaj celulare ose servёri i ndёrmjetshёm qё pёrdorni aksesojnё Internetin, pёrveç informacionit tjetёr teknik, si:

 • Sistemin e pёrdorimit i kompjuterit tuaj;
 • Shfletuesin tuaj tё internetit;
 • Identifikuesin e pajisjes tuaj celuare tё dhёnё nga sistemi juaj i pёrdorimit tё pajisjes celulare dhe sistemi juaj i pёrdorimit tё celularit; dhe
 • Emrin e ofruesit tuaj tё shёrbimit tё internetit ose kompaninё celulare.

Ancestry mund tё grumbullojё informacion tё vendndodhjes gjeografike nga pajisja juaj me lejen tuaj.

Informacioni nga cookies dhe teknologji tё ngjashme Ancestry pёrdor cookies dhe teknologji tё ngjashme si dhe integrime teknike me partnerё tё marketingut dhe reklamimit siç pёrshkruhet nёPolitikёn e cookie tonёn, pjesё e kёsaj Deklarate tё konfidencialitetit. Ju lutemi referojuni Politikёs tonё tё cookie pёr tё mёsuar mё shumё mbi praktikat dhe kontrollet qё ju japim.
Informacioni i dhёnё pёrmes karakteristikave tё mediave sociale

Nёse ndёrveproni me media sociale pёrmes shёrbimeve, pёr shembull lidhjet “Share,” “Post,” “Tweet,” “Pin,” ose “Follow Us” nё faqe si Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram dhe YouTube, Ancestry do t’i grumbullojё kёto ndёrveprime dhe çfarёdo informacion tё llogarisё qё kёto shёrbime na vendosin nё dispozicion nё varёsi tё cilёsimeve tuaja tё konfidencialitetit me atё palё tё tretё.

Ndёrveprimet tuaja me kёto karakteristika rregullohen nga deklarata e konfidencialitetit e palёs sё tretё që zbatohet.

Mund të keni opsionin për t'u identifikuar në shërbimet e Ancestry duke përdorur llogarinë tuaj të rrjeteve sociale, të tilla si një llogari Google apo Apple. Aty ku jepni lejet e duhura, do të mbledhim informacion rreth jush nga llogaria juaj e rrjeteve sociale që Ancestry do të përdorë për të krijuar llogarinë tuaj dhe për të krijuar profilin, të tilla si emri, adresa e email dhe fotografia e profilit tuaj.

Informacioni nga pёrdorimi juaj i shёrbimeve Grumbullojmё informacion rreth pёrdorimit tuaj tё Shёrbimeve, si kur kёrkoni ose aksesoni regjistra ose trungje familjarё publikё, cilat faqe shihni, lidhjet qё klikoni ose kur shtoni njerёz nё trungun tuaj, etj., tё cilat i pёrdorim pёr tё konkluduar hollёsi rreth jush si njё klient dhe interesat tuaja pёr t’u dhёnё njё pёrvojё mё tё mirё pёrmes, pёr shembull, sugjerime tё kёrkimit.

 

5.  Informacioni qё grumbullojmё nga burime tё tjera

Kategoria e informacionit Pёrshkrimi i pёrdorimit
Informacioni nga regjistrat publikё dhe historikё Ancestry grumbullon regjistra nga burime tё ndryshme, zakonisht nga burime tё regjistrave zyrtarё, pёrfshirё gazeta, si dhe regjistra tё lindjes, vdekjes, martesave dhe të regjistrimit, qё mund tё pёrmbajnё Informacion personal lidhur me ju. Regjistrat publikё dhe historikё gjithashtu mund tё pёrmbajnё Informacion personal lidhur me jo pёrdoruesit tё Ancestry. Kёto regjistra zakonisht u vihen nё dispozicion pёrdoruesve si pjesё e Shёrbimeve tё abonimit tё Ancestry.
Informacioni nga palё tё treta

Gjithashtu marrim informacion rreth jush nga palё tё treta. Pёr shembull, mund tё shtojmё tё dhёnat qё grumbullojmё me informacion tё liçensuar nga palё tё treta nё mёnyrё qё tё personalizojmё Shёrbimet dhe ofertat tona pёr ju.

Nёse blini njё abonim ose njё takёm tё analizёs sё AncestryDNA si dhuratё, do tё grumbullojmё Informacion personal, si emrin, adresёn e dёrgimit, adresёn e email-it tё marrёsit dhe informacionin e nevojshёm tё blerjes pёr tё pёrfunduar dhuratёn dhe pёr tё njoftuar marrёsin.

 

6.  Si e pёrdor Ancestry Informacionin tuaj personal?

Kategoria e informacionit Pёrshkrimi i pёrdorimit
Informacionii personal (i pёrgjithshёm) Pёrdorim Informacionin tuaj personal pёr tё dhёnё, personalizuar, pёrmirёsuar, azhornuar dhe zgjeruar Shёrbimet tona. Kjo pёrfshin:
 • Verifikimin e aksesit tuaj ndaj Shёrbimeve dhe pёrmirёsimin e sigurisё sё informacionit tё Ancestry;
 • Pёrpunimin e pagesave tuaja pёr abonime, shёrbimet e AncestryDNA® dhe produkte e karakteristika tё tjera;
 • Krijimin e Shёrbimeve tё reja dhe pёrmirёsimin e atyre ekzistuese;
 • Klasifikimi, krijimi i modeleve të imazhit dhe indeksimi i Përmbajtjes tuaj (që mund të përfshijë Informacion personale) për të organizuar median tuaj; ndihmon për të mbajtur platformën tonë të sigurtë; dhe për të identifikuar paraardhësit tuaj, vendet e interesit dhe kujtimet e tjera;
 • Kombinimi i përmbajtjes suaj me të dhënat në bazat e të dhënave të Ancestry për të ofruar njohuri për të ndihmuar përdoruesit të ndërtojnë trungjet e tyre familjare;
 • Dhёnien e sondazheve dhe pyetёsorёve pёr pёrdorim nё Shёrbimet, si dhe lehtёsimin e krijimit tё produkteve dhe iniciativave tё studimeve;
 • Kryerjen e studimeve shkencore, statistikore dhe historike;
 • Zbulimin dhe mbrojtjen ndaj gabimeve, mashtrimeve ose veprimtarive tё tjera kriminale ose keqdashёse; dhe
 • Zbatimin e Kushteve tё pёrgjithshme tona.
Komunikimet Pёrdorim Informacionin tuaj personal pёr tё komunikuar me ju rreth Shёrbimeve, si atёherё kur:
 • U pёrgjigjemi pyetjeve tuaja mbi Shёrbimet pёr anёtarin;
 • Ju njoftojmё mbi tё afёrm gjenetikё tё mundshёm tё identifikuar nga pёrputhja e ADN-sё ose pёrmes shёrbimeve tona tё historisё familjare (pёr shembull, “Ancestry Hints®” mbi parardhёs tё mundshёm nё bazёn tonё tё tё dhёnave), ose azhornime tё rezultateve tuaja tё analizёs sё ADN-së (pёr shembull, vlerёsimi i etnisё tuaj dhe komunitetet gjenetike;
 • Ju njoftojmё pёr regjistra ose “ndihma” nё bazёn tonё tё tё dhёnave qё kanё tё bёjnё me njerёz nё trungun tuaj familjar ose me tё cilёt mund tё keni lidhje;
 • Ju informojmё pёr ndryshime nё Shёrbimet ose Shёrbime tё reja;
 • Ju kёrkojmё tё merrni pjesё nё prodhime tё mediave, reklama, studime tё komenteve ose dёshmive tё klientëve tё Ancestry; dhe
 • Ju japim informacion ose kёrkojmё veprime lidhur me çёshtje teknike, tё sigurisё dhe probleme tё tjera operative.
Produkte dhe oferta tё tregut nga ne ose partnerёt tanё tё biznesit

Mund tё pёrdorim njё pjesё tё Informacionit personal (pёr shembull informacion demografik nё dispozicion nga burime tё palёve tё treta ose nga pjesё tё Ancestry (profili, trungjet, etj.)) pёr tё tregtuar produktet tona dhe oferta nga ne ose partnerёt tanё tё biznesit. Ky marketing pёrfshin reklamimin bazuar nё interesat tuaja.

Ancestry nuk ia jep Informacionin hjenetik tuaj tregtarёve, kompanive tё sigurimeve ose punёdhёnёsve tё palёve tё treta dhe nuk do t’a pёrdorim Informacionin gjenetik tuaj pёr marketingun ose reklamimin e personalizuar pa marrё pёlqimin tuaj mё parё.

Pёr marketingun qё keni dhënë pëlqimin me email ose SMS, mund tё kontrolloni sesi ju bёjmё marketing duke pёrdorur lidhjen e çregjistrimit nё çdo email tё marketingut qё merrni, duke ndryshuarcilësimet e komunikimeve, ose duke ndjekur udhёzimet nё komunikimet e marketingut qё merrni. Kontrolle pёr markat e lidhura me Ancestry janё tё disponueshёm pёrmes cilёsimeve tё tyre dhe janё renditur kёtu. Pёr reklamime nё platforma tё palёve tё treta, mbёshtetemi nё interesat tona tё ligjshme si baza ligjore (ju lutemi shihni Pjesёn 7) dhe duhet tё kontrolloni preferencat tuaja tё marketingut direkt nё ato platforma.

Informacioni gjenetik Ancestry pёrdor Informacionin gjenetik tuaj pёr qёllimet kryesore tё mёposhtme:
 • Dhёnia e rezultateve etnike, pёrputhje tё ADN-sё (p.sh., familjarë të afёrm ose më gjerë dhe të tjerë me të cilët mund të keni lidhje) nga baza jonё e tё dhёnave dhe informacion tjetёr pёr t’ju ndihmuar juve dhe pёrdorues tё tjerё qё tё mёsojnё mё shumё mbi veten, njёri-tjetrin, anёtarё tё mundshёm tё familjes dhe tё afёrm gjenetikё dhe grupe tё familjeve tuaja;
 • Lidhjen me ju dhe ndihmёn qё tё mёsoni mё shumё mbi tё afёrmit tuaj gjenetikё nё bazёn tonё tё tё dhёnave pёrmes karakteristikave si pёrputhja e ADN-sё ose karakteristika tё produkteve tё tjera;
 • Dhёnien juve, pёrmes portalit tonё, tё komenteve tё tjera mbi atё qё ADN juaj mund të zbulojë rreth tipareve dhe mirёqenies;
 • Dhёnien e rezultateve tё pёrshtatshme pёr t’ju ndihmuar qё tё zbuloni parardhёs tё pёrbashkёt dhe hollёsi tё tjera mbi historinё e familjes tuaj, si dhe pёr t’ju ndihmuar që të krijoni trungun familjar ose tё lidheni me miq dhe familjen;
 • Studimi i informacionit gjenetik të grumbulluar për të kuptuar më mirë shëndetin, mirëqenien, plakjen ose kushtet fizike të lidhura me popullsinë dhe përkatësinë etnike, nëse keni rënë dakord të merrni pjesë përmes Pëlqimit tonë të informuar për kërkim;
 • Kryerjen e studimeve shkencore, statistikore dhe historike; dhe
 • Pёrmirёsimin e karakteristikave dhe funksionaliteteve nё produktet tona ekzistuese lidhur me ADN, pёrmirёsimin e pёrvojёs sё klientit anembanё Shёrbimeve tё Ancestry, pёrmirёsimin e cilёsisё sё proceseve e teknologjisё sё laboratorёve tanё dhe krijimin e produkteve e shёrbimeve.

 

7.  Çfarё informacion japim, kur e japim dhe kush janё marrёsit?

Ancestry nuk ua jep informacionin personal tuaj (pёrfshirё Informacionin gjenetik tuaj) palёve tё treta, pёrveç siç pёrshkruhet nё kёtё Deklaratё tё konfidencialitetit ose me pёlqimin tuaj. Nuk ia japim informacionin tuaj vullnetarisht agjencive tё zbatimit tё ligjit. Gjithashtu, nuk do t’ia japim Informacionin gjenetik tuaj kompanive tё sigurimeve, punёdhёnёsve ose tregtarёve tё palёve tё treta pa pёlqimin tuaj tё shprehur.

Deklarimet specifike të Ancestry për ShBA mund të gjenden këtu. Rrethanat e pёrshkruara mё poshtё shpjegojnё se kur mund tё ndodhё shpёrndarja.

 
Ata tё cilёve mund t’u jepet informacioni juaj / rrethanat nё tё cilat ndodh dhёnia Pёrshkrimi
Kompani tё Ancestry

Mund t’a shpёrndajmё informacionin tuaj brenda grupit tё kompanive tё Ancestry tё renditura kёtu (“Kompanitё e Ancestry”) nё mёnyrё qё tё japim dhe tё pёrmirёsojmё Shёrbimet tona.

Transferojmё Informacionin personal dhe gjenetik tuaj ndёrmjet kompanisё me qendёr nё Irlandё tё Ancestry dhe kompanive me qendёr nё SH.B.A. tё Ancestry. Pёr mё shumё informacion mbi kёtё, shihni Pjesёn 12.

Pёrdorues tё tjerё ose tё tjerё tё cilёve ua jepni

Si pjesё e pёrdorimit tuaj tё Shёrbimeve, keni opsionin tё shtoni ose t’i jepni informacion tё gjithё pёrdoruesve tё Shёrbimit ose pёrmes karakteristikave tё shpёrndarjes me pёrdorues të caktuar të Ancestry, madje edhe me jo pёrdoruesit e Ancestry. Mund tё ketё opsione shtesё tё shpёrndarjes nё disa Shёrbime, pёr shembull AncestryDNA (shihni mё poshtё).

Informacioni në profilin(et) tuaj publik do të shihet nga të gjithë përdoruesit e tjerë, si dhe detajet publike të trungut familjare. Si parazgjedhje, profilet e njerëzve të gjallë në pemën tuaj janë të dukshme vetëm për ju dhe për njerëzit me të cilët ju e ndani pemën tuaj si "redaktor" ose që autorizoni të shikojnë njerëzit e gjallë të pemës suaj. Informacione të tjera për njerëzit e gjallë mund të jenë të dukshme (përfshirë jopërdoruesit) nëse përfshihen në një galeri mediash publike, ose nëse përdoruesit zgjedhin të publikojnë informacionin jashtë pemës së tyre.

Mund të shpёrndani aktivitetin tuaj në varësi të mënyrës si ndërveproni me të dhënat e Ancestry ose përmbajtjen e një përdoruesi tjetër, për shembull, nëse kontribuoni në trungun familjar të një përdoruesi tjetër, ose nëse komentoni një regjistrim ose përmbajtjen e një përdoruesi tjetër. Nëse funksioni Shikuesit e fundit është i aktivizuar në cilësimet e llogarisë suaj, mund t'u tregojmë pronarëve të pemëve që keni vizituar pemën e tyre. Nëse zgjedhni të shikoni dhe të shiheni nga përputhjet tuaja të ADN-së, ju dhe përputhjet tuaja të ADN-së mund të shihni informacione të caktuara personale për njëri-tjetrin, duke përfshirë:

 • Emrat tuaj të përdoruesve;
 • Si mund të lidheni ju dhe përputhjet tuaja, duke përfshirë mënyrën se si mund të përshtateni brenda trungjeve tuaja familjare përkatëse;
 • Nëse e keni lidhur një trung familjar me ADN-në tuaj;
 • Ose të gjitha ose vetëm rajonet e zakonshme (sipas zgjedhjes suaj), dhe Komunitetet gjenetike; dhe
 • Tiparet tuaja (përveç rastit kur tërhiqeni nga ndarja e tipareve).

Në varësi të zgjedhjeve tuaja të konfidencialitetit të përshkruara më sipër, përputhjet e ADN-së përfshijnë përdoruesit që kanë bërë një analizë të AncestryDNA dhe përdoruesit që kanë vendosur të dhënat e ADN-së.

Nёse ndani hollёsi tё historisё tuaj familjare ose pёrvojё tё ADN-sё jashtё Shёrbimeve, e bёni atё me rrezikun tuaj.

Ofruesit e Shёrbimit

Punojmё me kompani tё tjera kur japim dhe bёjmё marketingun e Shёrbimeve. Si rezultat, kёto kompani do tё kenё akses tek ose do tё përpunojnë në një mënyrë tjetër të dhënat tuaja, pёrfshirё njё pjesё tё Informacionit personal tuaj nё sistemet e tyre. Kёto kompani janё subjekt i detyrimeve kontraktuale qё rregullojnё konfidencialitetin, sigurinё e tё dhёnave dhe konfidencialitetin nё pёrputhje me ligjet e zbatueshme. Këto kompani dhe informacioni personal që mund të kenë akses, janë si më poshtë:

 • Partnerët laboratorikë (të tillë si Mostrat tuaja Biologjike);
 • Ofruesit tanё tё transportit tё analizёs AncestryDNA (si emri, adresa e dёrgimit dhe numri i telefonit);
 • Pёrpunuesit tanё tё pagesёs (si Informacioni i pagesёs);
 • Ofruesit e infrastrukturës së shërbimeve në renë kompjuterike (shërbimet e internetit dhe ato celulare të Ancestry janë shërbime të bazuara në re; të gjitha të dhënat tuaja qëndrojnë tek shitësit tanë të shërbimeve të resë);
 • Shitёsit tanё qё na ndihmojnё nё analitika tё marketingut dhe studime tё konsumatorit, parandalimin e mashtrimit dhe sigurinё (si adresa e email-it);
 • Ofruesit tanё tё infrastrukturёs sё komunikacioneve (si emri dhe adresa e email); dhe
 • Shitёsit tanё qё na ndihmojnё tё japim disa nga funksionet e Shёrbimeve tё anёtarit, si ndihma me telefon ose mjete tё sondazhit (si Informacioni i llogarisё ose emri ose adresa e e-mail-it)
Partnerё tё analitikёs dhe reklamimit Punojmё me partnerё tё palёve tё treta pёr qёllime tё analitikёs dhe reklamimit. Duke grumbulluar dhe ndarë njё pjesë nga Informacioni personal, shitësit na ndihmojnë tё personalizojmё mё mirё reklamat pёr t’iu pёrshtatur interesave tuaja. Ata gjithashtu na ndihmojnë tё matim efektshmёrinё e fushatave tё reklamave dhe pёrdoren pёr t’u dhёnё reklamim qё ёshtё mё i pёrshtatshёm pёr ju.
Partnerët e kërkimit dhe të dhënat e paidentifikuara Ia japim Informacionin gjenetik tuaj partnerёve tё studimit vetёm kur na jepni pёlqimin tuaj tё shprehur pёr t’a bёrё atё pёrmes Pёlqimit tё informuar pёr studim. Pёrveç kur pranoni Pёlqimin e informuar pёr studim, tё dhёnat tuaja nuk do t’u jepen këtyre studiuesve. Çdo informacion i tillë gjenetik i paidentifikuar dhe informacion fenotipik që ndajmë me palët e treta për qëllime kërkimore bëhet në përputhje me Pjesën 46 (duke filluar me Pjesën 46.101) të Titullit 45 të Kodit të Rregulloreve Federale.

Partnerёt e studimit pёrfshijnё organizata tregtare ose jo-fitimprurёse qё kryejnё ose ndihmojnё studimin skencor, zhvillimin e terapive, pajisjeve mjekёsore ose materialit lidhur me to pёr tё trajtuar, diagnostifikuar ose parashikuar gjendje shёndetёsore. Nёse disa rrethana, njё partner i studimit ose Ancestry mund tё kenё njё interes financiar nё marrёveshjen studimore. Njё listё e partnerёve tanё tё studimit mund tё gjendet kёtu.

Agjencitё e zbatimit tё ligjit

Ancestry nuk u ofron vullnetarisht të dhëna të çfarëdo lloji organeve qeveritare ose gjyqësore apo agjencive tё zbatimit tё ligjit. Pёr t’u siguruar pёrdoruesve tanё mbrojtjen mё tё madhe sipas ligjit, u kёrkojmё tё gjitha agjencive qeveritare qё synojnё akses tё tё dhёnave tё klientёve tё Ancestry qё tё ndjekin procesin e vlefshёm ligjor. Nuk u lejojmë organet e zbatimit të ligjit të përdorin Shërbimet për të hetuar krimet ose për të identifikuar eshtrat njerëzore.

Nёse detyrohemi qё tё zbulojmё Informacionin personal tuaj tek agjencitё e zbatimit tё ligjit, do tё bёjmё atё qё mundemi pёr t’u dhёnё njoftim paraprak, pёrveç kur ndalohemi sipas ligjit pёr t’a bёrё atё. Ancestry harton njё Raport tё transparencёs ku rendisim numrin e kёrkesave tё vlefshme tё agjencive tё zbatimit tё ligjit pёr tё dhёnat e pёrdoruesve anembanё tё gjitha faqeve tona.

Procesi Tjetёr Ligjor ose Rregullator Mund tё japim Informacionin personal tuaj nёse besojmё sё ёshtё e nevojshme nё mёnyrё tё arsyeshme qё tё:
 • Veprojmё nё pёrputhje me proceset e vlefshme ligjore (p.sh. fletёthirrje, urdhёra);
 • Imponpojmё ose zbatojmёKushtet e pёrgjithshme;
 • Mbrojmё sigurinё ose integritetin e Shёrbimeve; ose
 • Mbrojmё tё drejtat, pasurinё ose sigurinё e Ancestry, punonjёsve ose pёrdoruesve tanё.
Nёse Ancestry blihet Nёse Ancestry ose bizneset e saj blihen ose transferohen (pёrfshirё lidhur me falimentimin ose procedime tё ngjashme), mund t’ia japim Informacionin personal tuaj njёsisё blerёse ose marrёse. Premtimet nё kёtё Deklaratё tё konfidencialitetit do tё vazhdojnё tё zbatohen ndaj Informacionit personal tuaj të transferuar nё njёsinё e re.
Të dhënat e grumbulluara Ancestry mund tё japё informacionin e pёrdoruesit nё njё formё tё strukturuar si pjesё e Shёrbimeve ose marketingut tonё ose nё publikime shkencore tё botuara nga ne ose partnerёt tanё tё studimit. Pёr shembull, mund tё vёmё re pёrqindjen e emigrantёve nё njё Shtet qё janё nga njё rajon gjeografik ose vend i caktuar. Një zbulim i tillë nuk do të përfshijë kurrë Informacionin personal dhe nuk do ta ri-identifikojmë atë.

 

8.  Tё Drejtat dhe zgjedhjet tuaja lidhur me Informacionin personal tuaj

Tё gjithё Pёrdoruesit (siç pёrkufizohet nё Kushtet tona tё pёrgjithshme) mund tё pёrdorin mjetet tona nё internet pёr tё 1) kёrkuar njё raport tё atij Informacioni personal qё na kanё dhёnё, 2) shkarkuar njё kopje tё tё Dhёnave tё ADN-sё sё tyre ose pёr tё shkarkuar tё trungjeve tё familjes sё tyre, dhe 3) fshirё trungjet e familjes, rezultatet e analizёs sё ADN-sё ose llogarinё e tyre.

Për më tepër, disa ligje për konfidencialitetin e të dhënave, të tilla si GDPR e EUEEA, GDPR e Mbretërisë së Bashkuar dhe LGPD e Brazilit, u ofrojnë njerëzve të drejta specifike në lidhje me Informacionin personal tё tyre. Pёr shembull:

E drejta e aksesit/pёr tё ditur– Mund tё keni njё tё drejtё pёr tё kёrkuar akses ndaj Informacionit personal tuaj dhe t’u jepet njё kopje e njёfarё informacioni, pёrfshirё kategoritё e Informacionit personal tuaj qё grumbullojmё dhe zbulojmё. Pёr tё kёrkuar një kopje, ndiqni kёto udhёzime hap pas hapi. Nёse dёshironi njё kopje tё Tё dhёnave tuaja tё ADN-sё, ndiqni kёto udhёzime hap pas hapi. Nёse dёshironi njё kopje tё trungjeve familjare tuaja, ndiqni kёto udhёzime hap pas hapi.

E drejta e pastrimit/korrigjimit– Mund tё keni tё drejtёn pёr tё kёrkuar qё tё pastrojmё ose korrigjojmё Informacion personal tё pasaktё rreth jush.

E drejta e asgjёsimit/fshirjes– Keni tё drejtёn, nё disa raste, tё kёrkoni qё tё kufizojmё (tё ndalojmё çdo lloj pёrpunimi) ose tё fshijmё Informacionin personal, me kusht qё tё ketё arsye tё vlefshme pёr t’a bёrё kёtё dhe sipas ligjit nё fuqi. Shihni Pjesёn 10 pёr informacion sesi tё fshini Informacionin personal tuaj.

E drejta për të kundërshtuar. Mund të keni të drejtën të kundërshtoni aktivitetet e përpunimit në interesat tona legjitime, kur aktivitete të tilla ndikojnë në të drejtat dhe liritë tuaja si individ. Gjithashtu, kur jepni pëlqimin për përpunimin e Informacionit personal tuaj për një qëllim të caktuar, ju mund ta tërhiqni pëlqimin tuaj në çdo kohë pa ndikuar ligjshmërinë e përpunimit bazuar në pëlqimin përpara tërheqjes së tij. Do të ndalojmë çdo përpunim të mëtejshëm të të dhënave tuaja për këtë qëllim.

E drejta për kufizim. Keni të drejtë të kërkoni një kufizim në përpunimin nga ana jonë të Informacionit personal tuaj, për shembull, kur besoni se përpunimi bazohet në të dhëna të pasakta ose nuk përpunohet në mënyrë të ligjshme.

E drejta për transportin e tё dhёnave. Mund tё keni tё drejtёn pёr tё marrё njё pjesё tё Informacionit personal tuaj nё njё format qё mund tё transmetohet tek njё kontrollor tjetёr i tё dhёnave.

E drejta pёr ankimim. Ju keni të drejtë të bëni një ankesë në Komisionin Irlandez të Mbrojtjes së të Dhënave (trajtimi i Ankesave, Hetimet dhe Zbatimi | i Komisionerit për Mbrojtjen e të Dhënave të Individëve) ose çdo autoriteti tjetër mbikëqyrës kompetent në vendin e banimit.


Mund t’i ushtroni kёto tё drejta duke pёrdorur mjetet e pёrshkruara mё poshtё ose duke kontaktuar Ancestry. Hollёsi dhe opsione pёr aksesin e kёtij informacioni janё renditur nё Pjesёn 15.

Lloji Zgjedhjet
Ancestry Mund tё aksesoni dhe azhornoni Informacionin personal (si adresa e email-it, emri i pёrdoruesit, informacioni juaj i profilit, etj.) qё i jepni Ancestry nё çdo kohё nё pjesёt e mёposhtme tё cilёsive tё konfidencialitetit: Pёr tё mёsuar sesi tё menaxhoni cilёsimet e konfidencialitetit pёr ndonjё trung familjar qё keni krijuar nё Ancestry, mund tё shkoni tek Cilësimet e trungut familjar ose të klikoni këtu.
Markat e lidhura Ancestry pёrpiqet t’a bёjё tё lehtё qё tё menaxhoni konfidencialitetin tuaj anembanё Shёrbimeve. Mund tё menaxhoni cilёsimet e konfidencialitetit tuaj pёr markat tona tё lidhura kёtu.
Aplikacionet pёr celularё Gjithashtu mund tё kontrolloni informacionin tuaj duke pёrdorur cilёsimet e disponueshme nё aplikacionet tona pёr celularё, si aplikacionet Ancestry dhe Find a Grave.
Reklamimi Pёrdorim cookies dhe teknologji tё ngjashme tё gjurmimit dhe integrime me marketingun dhe partnerё tё reklamimit tё palёve tё treta pёr tё grumbulluar tё dhёna mbi interesat ose sjelljet tuaja pёr t’u dhёnё reklama tё synuara. Mund t’i ndryshoni cilёsimet tuaja siç pёrshkruhet nё Politikёn e cookie tonёn. Pёr informacion mbi “Mos gjurmoni,” ju lutemi shihni Politikёn e cookie tonё.
Shkarkimi i informacionit tё trungut familjar Ancestry ju lejon tё shkarkoni informacionin tuaj tё trungut familjar nё formatin e skedarit standard GEDCOM tё trungut familjar nё  Cilёsimet e trungut familjar. Mёsoni sesi kёtu.
Shkarkoni Tё dhёnat e ADN-sё Ju mund të shkarkoni një skedar me Të dhënat tuaja të ADN-së. Nёse shkarkoni Tё dhёnat e ADN-sё tuaj, e bёni kёtё me rrezikun tuaj. Pёr tё mёsuar se si, dhe pёr mё shumё informacion mbi atё qё pёrfshihet nё shkarkimin e Tё dhёnave tё ADN-sё tuaj, shkoni kёtu.

 

9.  Cilat janё praktikat tona tё mbajtjes?

Shёrbimet e Ancestry janё thelbёsisht tё mbёshtetur nё idenё se udhёtimi personal i zbulimit tё vetvetes nuk ёshtё njё ngjarje njё herё dhe vazhdon gjatё periudhave tё gjata tё kohёs—ndoshta gjatё gjithё jetёs. Pёrveç kёsaj dhe duke patur parasysh abonentёt tanё dhe klientёt e ADN-sё qё paguajnё tarifa ose blejnё abonime, pёrmirёsimi i vazhdueshёm i koleksioneve tona tё regjistrave historikё dhe karakteristikave tё ADN-sё ofron pёrfitime dhe informacione pёr pёrdoruesit tanё me kalimin e kohёs. Si rezultat, praktikat tona tё mbajtjes pasqyrojnё kёtё vlerё tё vazhdueshme duke ruajtur llogaritё e pёrdoruesit nё sistemin tonё derisa pёrdoruesit tanё nё informojnё pёr dёshirёn e tyre pёr tё fshirё tё dhёnat e tyre ose pёr tё mbyllur llogaritё e tyre.

Kategoria e informacionit Periudha e mbajtjes
Llogaria dhe profili Ancestry do tё mbajё Informacionin personal qё jepni ndёrsa krijoni llogarinё tuaj dhe profilin tuaj deri nё atё kohё qё fshini llogarinё tuaj.
Trungu familjar Pёr shkak tё rёndёsisё pёr shumё breza tё trungjeve familjare, Ancestry do tё mbajё tё dhёnat e trungut tuaj familjar pёr t’ju siguruar akses tё vazhdueshёm, karakteristika tё azhornuara dhe aftёsinё pёr tё pёrmirёsuar trungun tuaj familjar. Tё dhёnat e trungut tuaj familjar ruhen derisa tё fshini trungun tuaj familjar ose llogarinё tuaj.
ADN

Ancestry mban Tё dhёnat e ADN-sё tuaj pёr t’ju siguruar karakteristikat dhe funksionalitetin qё blini (ose qё janё dhuruar), pёrfshirё karakteristika qё azhornohen vazhdimisht, vlerёsime gjithnjё e mё granulare tё etnisё dhe rajone e komunitete tё pёrmirёsura, si dhe karakteristika tё reja tё tjera bazuar nё Tё dhёnat e ADN-sё tuaj. Tё Dhёnat e ADN-sё tuaj mbahen derisa tё fshini rezultatet e analizёs tuaj tё ADN-sё ose llogarisё tuaj.

Nёse ishit njё klient i AncestryHealth, partnerёve laboratorikё tanё tё AncestryHealth u kёrkohet tё mbajnё Tё dhёnat dhe rezultatet e analizёs tuaj tё ADN-sё pёr njё periudhё prej tё paktёn shtatё vjet ose siç kёrkohet nga ligji shtetёror dhe Ligji mbi pёrmirёsimet laboratorike klinike (CLIA) dhe udhёzimet qё zbatohen pёr laboratorёt e çertifikuar nga Kolegji i patologёve amerikanё (CAP).

Markat e lidhura Disa nga markat e lidhura tona (AncestryDNA, Fold3, Forces War Records, Newspapers.com™, Archives, We Remember, and Find a Grave) kanё rregjistrimet e llogarive tё tyre dhe do tё mbajnё Informacionin personal qё jepni, ndёrsa krijoni llogarinё tuaj dhe profilin tuaj siç nevojitet pёr t’ju siguruar Shёrbime tё vazhdueshem dhe tё azhornuara derisa tё na kёrkoni t’a fshijmё atё.
Informacioni i pёrdorimit Mbajmё informacion tё pёrdorimit (p.sh. vizita nё faqe) nё njё formё tё depersonalizuar ose agreguar. Pasi agregohet, ky informacion pushon sё qёni Informacion personal dhe nuk do tё jetё subjekt i kёrkesave tё fshirjes tё pёrdoruesit.

 

10.  Si mund t’a fshi Informacionin personal tim?

Mund tё fshini Informacionin tuaj personal nga Ancestry nё çdo kohё.

Kategoria e informacionit Si tё fshini
Informacioni personal

Mund tё fshini Informacionin personal nga Ancestry duke ndjekur kёto udhёzime.

Nёse u keni dhёnё informacion pёrdoruesve tё tjerё (pёr shembull, duke i bёrё publikё trungjet tuaj familjarё ose duke u dhёnё rezultatet e ADN-sё tuaj direkt pёrdoruesve tё tjerё), Ancestry nuk do tё jetё nё gjendje tё heqё ndonjё kopje tё informacionit qё Pёrdoruesit e tjerё mund tё kenё mbajtur, qё mund tё hiqet vetёm nga ju duke kontaktuar pёrdoruesin tjetёr dhe duke u kёrkuar atyre qё t’a fshijnё atё.

Ju lutemi drejtoni çdo kёrkesё pёr tё hequr informacion nga rregjistrat arkivues tё lidhur tek njёsia arkivuese pёrkatёse.

Do tё shqyrtojmё kёrkesat pёr heqjen e Informacionit personal nga indekset e kёrkueshёm tё rregjistrave qё mbajmё sipas rastit nё pёrputhje me ligjin.

Pёr informacion mbi Informacionin personal tё pёrpunuar nga Ancestry lidhur me pёrdoruesit jo tё Ancestry, ju lutemi klikoni kёtu

Gjenetik

Nёse kёrkoni qё Ancestry tё fshijё Tё dhёnat e ADN-sё tuaj, do tё fshijmё tё gjithё Informacionin gjenetik nga sistemet tona tё prodhimit, zhvillimit, analitikёs dhe kërkimit brenda 30 ditёsh.

Pёr tё kёrkuar shkatёrrimin e Mostrave biologjike tuaja, duhet tё kontaktoni Shёrbimet pёr anёtarin. Ju lutemi vini re se nёse keni pranuarPёlqimin e informuar pёr studim tonё, nuk do tё jemi nё gjendje tё heqim Informacionin gjenetik tuaj nga projekte aktive ose tё pёrfunduara studimorё, por nuk do ta pёrdorim atё pёr ndonjё projekt tё ri studimor.

Tё pёrgjithshme Ju lutemi vini re se mund tё ketё njёfarё vonesё nё fshirjen e Informacionit personal tuaj nga sistemet tona tё arkivimit pasi tё jetё fshirё nga sistemet tona tё prodhimit, zhvillimit, analitikёs dhe studimit. Gjithashtu, partnerёt tanё laboratorikё mund tё mbajnё informacion qё marrin nga ne nё mёnyrё qё tё veprojnё nё pёrputhje me ligjet ose rregulloret qё kёrkojnё ruajtjen e të dhënave të caktuara, si rregulloret mbi Ndryshimet e pёrmirёsimeve tё laboratorёve klinikё tё administruara nga Administrata e Ushqimeve dhe Ilaçeve e SH.B.A.-sё. Ancestry gjithashtu mban njёfarё informacioni siç ёshtё e nevojshme nё mёnyrё tё arsyeshme pёr tё vepruar nё pёrputhje me detyrimet tona ligjore (pёrfshirё kёrkesa nga agjenci tё zbatimit tё ligjit), zgjidhjen e mosmarrёveshjeve, ruajtjen e sigurisё, parandalimin e mashtrimit dhe abuzimit, si dhe pёr tё vepruar nё pёrputhje me kёrkesat e rregullave lidhur me taksat, industrinё e pagesave, letrat me vlerё dhe veprimin nё pёrputhje me rregullatoret klinike.
Markat e lidhura Pёr tё fshirё informacion nga markat tona tё lidhura (Fold3, Forces War Records, Newspapers.com™, Archives, We Remember, and Find a Grave), gjithnjё mund tё na kontaktoni nё markёn e lidhur dhe tё kёrkoni qё Informacioni Personal juaj tё fshihet nga ai shёrbim. Disa Shёrbime gjithashtu mund tё kenё formular tё kёrkesёs nё internet qё mund tё aksesohet nga menuja e cilёsimeve tё llogarisё sё atij shёrbimi dhe qё mund tё shihet kёtu.

 

11.  Siguria

Ancestry mban njё program gjithёpёrfshirёs tё sigurisё sё informacionit tё krijuar pёr tё mbrojtur Informacionin personal tё klientave tanё duke pёrdorur masa mbrojtёse administrative, fizike dhe teknike.

Masat specifike tё sigurisё tё pёrdorura bazohen nё sensitivitetin e Informacionit personal tё grumbulluar. Kemi marrё masa pёr tё mbrojtur ndaj aksesit tё papёrshtatshёm, humbjes, keqpёrdorimit ose ndryshimit tё Informacionit personal (pёrfshirё Informacionit gjenetik) nё kontrollin tonё.

Ekipi i sigurisё i Ancestry shqyrton rregullisht praktikat tona tё sigurisё dhe konfidencialitetit dhe i pёrmirёson ato sipas nevojёs pёr tё ndihmuar nё sigurimin e integritetit tё sistemeve tona dhe Informacionit personal tuaj.

Pёrdorim softuer tё servёrit tё sigurtё pёr tё koduar Informacionin personal (pёrfshirё Informacionin gjenetik) dhe bёjmё partneritet vetёm me kompani tё sigurisё qё pёrmbushin dhe u pёrkushtohen standarteve tona tё sigurisё. Ndёrsa nuk mund tё garantojmё se humbja, keqpёrdorimi ose ndryshimi i tё dhёnave nuk do tё ndodhё, zbatojmё masa tё duhura teknike dhe organizative pёr t’a parandaluar kёtё.

Gjithashtu ёshtё e rёndёsishme qё tё ruani ndaj aksesit tё paautorizuar tё Informacionit tuaj personal duke mbajtur fjalёkalime tё forta dhe duke mbrojtur ndaj pёrdorimit tё pa-autorizuar tё kompjuterit ose pajisjes tuaj.

 

12.  Transferime ndёrkombёtare tё tё dhёnave

Jemi biznes global dhe do tё transferojmё Informacionin personal tuaj nё vende tё tjera pёrveç vendit tuaj, pёrfshirё Shtetet e Bashkuara, Irlandёn, Mbretёrinё e Bashkuar dhe Francёn. Vendet qё janё jashtё ZEE-sё, Zvicrёs ose Mbretёrisё sё Bashkuar mund tё mos ofrojnё tё njёjtin nivel tё mbrojtjes sё tё dhёnave si nё vendin tuaj tё banimit. Kur transferojmё Informacionin personal (përfshirë informacionin tuaj gjeneitik) ndёrmjet kompanisё tё Ancestry me qendёr nё Irlandё dhe kompanive tё Ancestry me qendёr nё Sh.B.A. pёr pёrpunim nё Shtetet e Bashkuara, mbёshtetemi nё mekanizma tё vendosur tё transferimit si Klauzola standarde kontraktuale ose Korniza e Privatёsisё sё tё Dhёnave. Ancestry mbetet përgjegjëse për çdo informacion tuaj personal që ndahet me palët e treta për përpunim të jashtëm në emrin tonë sipas Parimit të Përgjegjshmërisë për Transferimin e Mëtejshëm të Kornizës së Privatësisë së të Dhënave.

Ancestry dhe filialet e saj (domethënë Ancestry.com Operations Inc, Ancestry.com Operations L.P. Ancestry.com DNA LLC, Ancestry International DNA LLC, FindAGrave Inc., dhe iArchives Inc.) veprojnё nё pёrputhje me Kuadrin e konfidencialitetit tё të dhënave BE-SH.B.A. (BE-SH.B.A. DPF), Zgjerimin e Mbretёrisё sё Bashkuar në BE-SH.B.A. DPF, dhe Kuadrin e konfidencialitetit të të dhënave Zvicër-SH.B.A. (Zvicër-SH.B.A. DPF) siç përcaktohet nga Departamenti i Tregtisë i SH.B.A.-sё. Ancestry ka vërtetuar në Departamentin e Tregtisë së SH.B.A.-së se u përmbahet Parimeve tё kuadrit tё konfidencialitetit të të dhënave BE-SH.B.A. (Parimet BE-SH.B.A. DPF) në lidhje me përpunimin e të dhënave personale të marra nga Bashkimi EUropian në mbështetje të BE-SH.B.A. DPF dhe nga Mbretëria e Bashkuar (dhe Gjibraltari) në varësi të Zgjerimit të Mbretёrisё sё Bashkuar në BE-SH.B.A. DPF. Ancestry ka vërtetuar në Departamentin e Tregtisë së SH.B.A-së se i përmbahet Parimeve tё kuadrit tё konfidencialitetit të të Dhënave Zvicёr-SH.B.A. (Parimet Zvicër-SH.B.A. DPF) në lidhje me përpunimin e të dhënave personale të marra nga Zvicra në mbështetje të ZvicёR-SH.B.A. DPF. Nëse ka ndonjë konflikt midis kushteve në këtë Deklaratë të konfidencialitetit dhe Parimeve BE-SH.B.A. DPF dhe/ose Parimeve Zvicёr-SH.B.A. DPF, Parimet do të qeverisin. Për të mësuar më shumë rreth programit të Kuadrit tё konfidencialitetit të të Dhënave (DPF) dhe për të parë certifikimin tonë, ju lutemi vizitoni https://www.dataprivacyframework.gov/.

Në përputhje me BE-SH.B.A. DPF dhe Zgjerimin e Mbretërisë së Bashkuar në BE-SH.B.A. DPF dhe Zvicër-SH.B.A. DPF, Ancestry angazhohet të zgjidhë ankesat lidhur me Parimet DPF në lidhje me mbledhjen dhe përdorimin tonë të informacionit tuaj personal. Individë të BE-së, Mbretërisë së Bashkuar dhe Zvicrës me pyetje ose ankesa në lidhje me trajtimin tonë të informacionit personal të marrë në varësi të BE-SH.B.A. DPF dhe Zgjerimit të Mbretërisë së Bashkuar në BE-SH.B.A. DPF dhe Zvicër-SH.B.A. DPF duhet së pari të kontaktojnë Ancestry në: [email protected]

Në përputhje me BE-SH.B.A. DPF dhe Zgjerimin e Mbretërisë së Bashkuar në BE-SH.B.A. DPF dhe Zvicër-SH.B.A. DPF, Ancestry zotohet të bashkëpunojë dhe respektojë përkatësisht këshillat e panelit të krijuar nga autoritetet e BE-së për mbrojtjen e të dhënave (DPA) dhe Zyra e Komisionerit të Informacionit të Mbretërisë së Bashkuar (ICO) dhe Autoriteti Rregullator i Gjibraltarit (GRA) dhe Komisioneri për Mbrojtjen e të Dhënave dhe Informacionit Federal Zviceran (FDPIC) në lidhje me ankesat e pazgjidhura në lidhje me trajtimin tonë të të dhënave personale të marra në mbështetje të BE-SH.B.A. DPF dhe Zgjerimi i Mbretërisë së Bashkuar në BE-SH.B.A. DPF dhe Zvicër-SH.B.A. DPF.

Siç parashikohet në Shtojcën I të Parimeve të DPF, në rrethana të caktuara, një individ ka të drejtë të kërkojë arbitrazh detyrues për të zgjidhur ankesat që nuk zgjidhen me mjete të tjera. Komisioni Federal i Tregtisë ka juridiksion mbi pajtueshmërinë e Ancestry me BE-SH.B.A. DPF, Zgjerimi i Mbretërisë së Bashkuar në BE-SH.B.A. DPF, dhe Zvicër-SH.B.A. DPF.

 

13.  Ndryshime nё kёtё Deklaratё tё konfidencialitetit

Mund t’a modifikojmё kёtё Deklaratё tё konfidencialitetit nё çdo kohё, por do t’ju japim njoftim paraprak tё dukshёm pёr çdo ndryshim thelbёsor nё kёtё Deklaratё, si vendosjen e njё njoftimi pёrmes Shёrbimeve, nё faqet tona nё internet ose duke ju dёrguar njё email, pёr t’ju dhёnё mundёsinё qё tё shqyrtoni ndryshimet dhe tё zgjidhni nёse do tё vazhdonin tё pёrdorni Shёrbimet.

Gjithashtu do t’ju njoftojmё pёr ndryshime jo thelbёsore tё kёsaj Deklarate tё konfidencialitetit nga data nё fuqi e tyre duke vendosur njё njoftim pёrmes Shёrbimeve, nё faqet tona nё internet ose duke ju dёrguar njё email.

Nёse kundershtoni ndonjё prej ndryshimeve, mund tё fshini llogarinё tuaj siç pёrshkruhet nё Pjesёn 10.

 

14.  Baza ligjore sipas Rregullores sё BE-sё pёr Mbrojtjen e tё Dhёnave tё Pёrgjithshme pёr pёrpunimin e Informacionit personal tё banorёve tё BE-sё

Sipas ligjit tё BE-sё dhe Mbretёrisё sё Bashkuar, na kёrkohet tё specifikojmё qёllimet pёr tё cilat pёrpunojmё Informacionin personal tuaj dhe bazat ligjore mbi tё cilat mbёshtetemi pёr t’a bёrё kёtё. Ancestry mbёshtetet nё njё numёr bazash ligjore pёr tё grumbulluar dhe pёrpunuar Informacionin personal dhe gjenetik tuaj. Mund tё shihni hollёsitё e bazave tona ligjore kёtu.

 

15.  Identiteti dhe hollёsitё e kontaktit tё Kontrollorit tё tё dhёnave

Klientёt nё Shtetet e Bashkuara

Nёse banoni nё Shtetet e Bashkuara, Ancestry.com Operations Inc. dhe Ancestry.com DNA, LLC, janё pёrgjegjёse pёr pёrdorimin e tё dhёnave tuaja dhe pёr t’iu pёrgjigjur çdo kёrkese lidhur me Informacionin tuaj Personal.

 

  Email Adresa postare
Pёr pёrdoruesit qё ndodhen nё Shtetet e Bashkuara [email protected] Ancestry.com Operations L.P
Attn: Privacy Office
153 Townsend Street, Suite 800
San Francisco, CA 94107
Kërkesat për konfidencialitet në SHBA [email protected] J/D
Ndihmë nga agjenti i autorizuar [email protected] J/D

 

Klientёt jashtё Shteteve tё Bashkuara

Nёse banoni jashtё Shteteve tё Bashkuara, Ancestry Ireland Unlimited ёshtё kontrollori i tё dhёnave tuaja.

Pёrdoruesit jashtё Shteteve tё Bashkuara mund tё kontaktojnё Komisionin irlandez tё mbrojtjes sё tё dhёnave ose Autoritetin tuaj vendor tё mbrojtjes sё tё dhёnave.

 

  Email Adresa postare
Pёr pёrdoruesit jashtё Shteteve tё Bashkuara [email protected] Ancestry Ireland Unlimited Company
Attn: Privacy Office
10th floor, EXO Building
Point Square Plaza
East Wall Road
Dublin 1
Ireland

 

Pёr klientёt e Ancestry. Për detaje se si të na kontaktoni, mund të klikoni këtu, ose mund të parashtroni pyetje përmes chat-it.

Kёrkesa tё Agjencive tё zbatimit tё ligjit: Kёrkesat pёr informacion nga organet e zbatimit tё ligjit duhet tё ndjekin Udhёzuesin e Ancestry pёr agjencitё e zbatimit tё ligjit.

 

16.  Deklarata shtesё e konfidencialitetit pёr banorёt nё SH.B.A.

Ancestry jep këtë Deklaratë shtesë privatësie për banorët në SH.B.A. ("Deklarata e SH.B.A."), e zbatueshme vetëm për banorët e Kalifornisë, Kolorados, Konektikatit dhe Virxhinias, si një shtesë e Deklaratës të konfidencialitetit tonë, për të dhënë informacion sesi mund të ushtrosh të drejtat tuaja sipas Ligjit të Kalifornisë për konfidencialitetit e konsumatorit i 2018 ("CCPA"), Ligjit të Kolorados për konfidencialitetin ("CPA"), Ligjit të Konektikatit për konfidencialitetin e të dhënave ("CTDPA") dhe Ligjit të Virxhinias për mbrojtjen e të dhënave të konfidencialitetit (“VCDPA”) dhe Ligji i Jutah për konfidencialitetin e konsumatorit (“UCPA”). Kjo Deklaratë e SH.B.A. mbulon të gjitha faqet e internetit, shërbimet dhe aplikacionet celulare të Ancestry që lidhen me këtë Deklaratë të SH.B.A., duke përfshirë Ancestry, AncestryDNA, Fold3, Forces War Records, Newspapers.com™, Arkivat, Ne kujtojmë, dhe Find a Grave (në të gjithë, kolektivisht, sipas zbatimit "Ancestry" "ne" ose "jonë"). Zbatohet ndaj Informacionit personal (tё pёrcaktuar mё sipёr) qё grumbullojmё nga pёrdorimi juaj i Shёrbimeve tona dhe pёrmes ndonjё mjeti tjetёr me tё cilin ndёrveproni me ne.

16.1  Kategoritё e informacionit personal

Ancestry grumbullon dhe ka grumbulluar gjatё 12 muajve pёrpara datёs nё fuqi tё kёsaj Deklarate tё SH.B.A., kategoritё e mёposhtme tё Informacionit personal:

 • Identifikues, si emri, emri i përdoruesit, adresa postare, numri identifikues unik personal, identifikuesi nё internet, adresa PI, identifikuesi i pajisjes tuaj celulare, adresa e email-it, emri i llogarisё, patenta e shoferit;
 • Informacioni personal i pёrshkruar nё nёn-ndarjen (e) tё Pjesёs 1798.80 jo tё mbuluar nga njё kategori ekzistuese (karakteristika ose pёrshkrime fizike);
 • Karakteristikat e klasifikimeve të mbrojtura sipas ligjit shtetëror ose federal në fuqi, si p.sh. gjinia dhe viti i lindjes. Kjo përfshin gjithashtu Përmbajtjen tuaj (siç përcaktohet në Kushtet e përgjithshme tona) që zgjidhni të na jepni, e cila konsiderohet një klasë e mbrojtur ligjërisht sipas legjislacionit shtetëror ose federal në fuqi;
 • Informacion tregtar, si produkte ose shёrbime tё blera, tё marra ose tё konsideruara ose histori ose tendenca tё tjera tё blerjes ose konsumit;
 • Informacion i pёrdorimit tё internetit, si historia juaj e shfletimit, historia e kёrkimit dhe informacion lidhur me ndёrveprimin tuaj me faqet dhe reklamimet tona;
 • Tё dhёnat e vendndodhjes gjeografike, si vendndodhja e pajisjes ose kompjuterit tuaj dhe tё gjitha tё dhёnat meta lidhur me fotografitё dixhitale tё vendosura nё Find a Grave, pёrfshirё vendndodhjen, datёn dhe kohёn qё u bё fotografia;
 • Tё dhёna shqisore, si informacion audio, elektronik dhe viziv (p.sh. regjistrime audio ose video qё vendosni, rregjistrime tё telefonatave me Shёrbimet pёr klientin tё Ancestry ose informacion qё na jepni vullnetarisht kur bёni studim tё komenteve tё klientit me ne);
 • Konkluzione qё rrjedhin nga Informacioni personal, si pёr tё sugjeruar marrёdhёnie familjare dhe pёr tё krijuar profile tё klientit pёr qёllime tё studimit, zhvillimit dhe marketingut tё produkteve; dhe
 • Informacioni Personal i ndjeshёm, si patenta e shoferit, informacioni i hyrjes në llogari, origjina racore ose etnike dhe të dhënat gjenetike, varësisht se si i përdorni shërbimet. Ne nuk përdorim ose zbulojmë Informacioni Personal i ndjeshёm për të nxjerrë në pah karakteristikat rreth jush, përveç atyre konkluzioneve që janë një pjesë e qenësishme e shërbimeve të Ancestry, të tilla si vlerësimi i përkatësisë etnike, tiparet dhe komunitetet gjenetike.

Disa kategori tё informacionit grumbullohen vetёm nёse pёrdorni disa nga Shёrbimet tona.

16.2  Qёllime tё biznesit

Ancestry pёrdor kategoritё e Informacionit personal tё pёrshkruara nё Pjesёn 16.1 pёr qёllimet e mёposhtme tё biznesit:

 • Dhёnien, personalizimin, pёrmirёsimin, azhornimin dhe zgjerimin e Shёrbimeve tё Ancestry;
 • Komunikimin me ju pёr Shёrbimet;
 • Ndihmën për të garantuar sigurinë dhe integritetin e Shërbimeve; dhe
 • Marketingun e produkteve dhe ofertave tё reja nga ne ose partnerёt tanё tё biznesit bazuar nё interesat tuaja.

16.3  Kategoritё e burimeve tё Informacionit personal

Ancestry grumbullon dhe ka grumbulluar gjatё 12 muajve pёrpara datёs nё fuqi tё kёsaj Deklarate tё SH.B.A., kategori tё Informacionit personal tё pёrshkruar nё Pjesёn 16.1 nga kategoritё e mёposhtme tё burimeve:

 • Ju, pёrdoruesi/vizitori ynё—ky burim i Informacionit personal varet nga pёrdorimi juaj i Shёrbimeve, pёrfshirё kohën kur paraqitni Pёrmbajtjen tuaj (siç pёrcaktohet në Kushtet e përgjithshme);
 • Kompanitё e Ancestry (tё pёrcaktuara nё Pjesёn 7);
 • Rregjistrat publikё;
 • Regjistrat historikё; dhe
 • Palё tё treta.

16.4  Zbulimi i informacionit personal për qëllime biznesi

Ancestry shpalos dhe ka shpalosur gjatё 12 muajve pёrpara datёs nё fuqi tё kёsaj Deklarate tё SH.B.A., tek kategoritё e mёposhtme tё palёve tё treta kategoritё e Informacionit personal qё lidhen me qëllimet e biznesit:

Kategoritë e palëve të treta  Kategoritё e Informacionit personal qё japim
Pёrdorues tё tjerё tё Ancestry (nёse keni dhënё Informacionin personal tuaj nё Ancestry)
 • Identifikuesit;
 • Kategoritё e informacionit persona tё pёrshkruar nё Pjesёn 1798.80(e) e Kodit Civil tё Kalifornisё; dhe
 • Karakteristika tё kategorive tё mbrojtura sipas ligjit tё zbatueshëm shtetëror ose ligjit federal;
Kompani tё Ancestry
 • Identifikuesit;
 • Kategoritё e informacionit persona tё pёrshkruar nё Pjesёn 1798.80(e) e Kodit Civil tё Kalifornisё;
 • Karakteristika tё kategorive tё mbrojtura sipas ligjit tё zbatueshëm shtetëror ose federal;
 • Informacioni tregtar;
 • Të dhënat e ADN-së të lexueshme nga makineritë (vetëm ndërmjet Ancestry dhe AncestryDNA);
 • Informacioni i pёrdorimit tё Internetit;
 • Të dhënat e gjeovendndodhjes;
 • Tё dhёnat shqisore; dhe
 • Konkluzione.
Ofruesit e Shёrbimit
 • Identifikuesit dhe kategoritё e informacionit personal tё pёrshkruar nё Pjesёn 1798.80(e) tё Kodit Civil tё Kalifornisё si adresa e email-it dhe identifikues unikё personal tё krijuar nga Ancestry (kodi i tubit);
 • Mostrat Biologjike;
 • Karakteristikat e klasave të mbrojtura sipas ligjit të zbatueshëm shtetëror ose federal (gjinia e vetë-raportuar e caktuar në lindje, data e lindjes) u zbulohen laboratorëve tanë partnerë;
 • Informacioni tregtar;
 • Informacioni i pёrdorimit tё Internetit;
 • Të dhënat e gjeovendndodhjes;
 • Tё dhёnat shqisore; dhe
 • Konkluzione.
Partnerёt e studimit Referojuni Pёlqimit tё informuar pёr studim pёr informacion mbi atё qё u jepet partnerёve tё studimit, qё mund tё pёrfshijё:
 • Identifikuesit;
 • Kategoritё e informacionit persona tё pёrshkruar nё Pjesёn 1798.80(e) e Kodit Civil tё Kalifornisё;
 • Karakteristika tё kategorive tё mbrojtura sipas ligjit tё zbatueshëm shtetëror ose federal;
 • Informacioni tregtar;
 • Të dhëna të ADN-së të lexueshme nga makineritë;
 • Informacioni i pёrdorimit tё Internetit;
 • Tё dhёnat shqisore; dhe
 • Konkluzione.
Agjencitё e zbatimit tё ligjit ose organe tё tjera rregullatore Nuk ia japim nё mёnyrё vullnetare Informacionin personal tuaj organeve tё zbatimit tё ligjit ose atyre rregullatore. Kёrkojmё njё proces tё vlefshёm ligjor siç pёrshkruhet nё Pjesёn 7 mё sipёr pёrpara sesa t’u japim ndonjё tё dhёnё agjencive tё zbatimit tё ligjit. Pёr informacion se cilat tё dhёna janё dhёnё, shihni Raportin e transparencёs tonё dy herё nё vit.

16.5  Zbulimi dhe preferencat e reklamimit

Ancestry jep dhe u ka dhënë gjatё 12 muajve pёrpara datёs nё fuqi tё kёsaj Deklarate tё SH.B.A. kategorive të mёposhtme tё palёve tё treta, kategoritё e Informacionit personal qё lidhet me reklamimin e synuar:

Kategoritë e palëve të treta  Kategoritё e Informacionit personal qё japim
Partnerët e marketingut dhe të reklamave
 • Identifikuesit;
 • Informacioni tregtar;
 • Informacioni i pёrdorimit tё Internetit;
 • Konkluzione.

Përdorim cookies dhe teknologji të ngjashme gjurmimi për t’u dhënë informacion ofruesve tanë të shërbimeve dhe partnerëve të palëve të treta për një sërë arsyesh, duke përfshirë për të matur, synuar dhe shërbyer reklamat siç përshkruhet më tej në këtë Deklaratë të konfidencialitetit.

Sipas ligjeve në juridiksione të caktuara të SH.B.A-së, keni të drejtën të hiqni dorë nga ndarja nga ana jonë e Informacionit personal tuaj për qëllime reklamimi të synuara në internet. Ancestry nuk shet ose jep Informacionin tuaj personal për qëllime të tjera. Mund të mësoni më shumë rreth praktikave tona dhe kontrolleve që ju ofrojmë ose të hiqni dorë nga disa lloje të tilla ndarjesh duke vizituar Politikën e cookie tonë. Për të ndryshuar preferencat tuaja rreth reklamave të synuara, ju lutemi vizitoni faqen tonë Mos shit ose jep Informacionin personal tim/Përjashtimi i reklamave të synuara ose lidhjen Mos shit ose jep Informacionin personal tim në fundin e disa prej faqeve tona.

Për përdoruesit e çregjistruar nga llogaria, këto zgjedhje janë specifike për shfletuesin dhe pajisjen. Nëse përdorni pajisje të shumta si smartphone, laptop ose tablet kur kyçeni në Shërbimet e Ancestry, do t'ju duhet të specifikoni zgjedhjet tuaja nga secila pajisje. Nëse fshini cookies nga cache në shfletuesin tuaj, preferenca juaj “Mos shit ose jep” do të fshihet dhe do t'ju duhet ta specifikoni zgjedhjen tuaj përsëri.

Për përdoruesit e regjistruar, Ancestry do t'i ruajë zgjedhjet tuaja si në nivel vendor në pajisje ashtu edhe në qendër brenda shërbimeve të Ancestry nëpërmjet llogarisë tuaj. Do të përditësojmë zgjedhjen tuaj vendore të pëlqimit nga zgjedhja më e fundit e pëlqimit e ruajtur në qendër. Nëse keni bërë çregjistrim nga llogaria dhe më pas regjistroheni më vonë, zgjedhja që keni bërë gjatë daljes nga llogaria do të vendoset në shërbimin Ancestry dhe do të zbatohet në të gjithë llogarinë tuaj. Në rast të një konflikti midis zgjedhjeve, zgjedhja më e fundit do të mbizotërojë.

Disa shfletues ose shtojca përdorin një Kontroll global të konfidencialiteit (GPC), për të cilin mund të mësoni më shumë në https://globalprivacycontrol.org. Nëse faqja jonë zbulon një sinjal GPC nga pajisja juaj, do ta interpretojmë si një kërkesë për të hequr dorë nga shitja ose ndarja e Informacionit personal tuaj dhe për të hequr dorë nga reklamimi i synuar. Nëse hiqni dorë nga reklamimi i synuar nëpërmjet GPC-së ose preferencës për të hequr dorë nga faqja ‘Mos shit ose jep Informacionin personal tim/Pёrjashtimi i reklamave tё synuara’, mund t'ju ofrojmë përsëri reklama që nuk janë të përshtatura bazuar në Informacionin personal tuaj.

Ancestry nuk ia shet ose jep Informacionin gjenetik tuaj tregtarёve, kompanive tё sigurimeve ose punёdhёnёsve tё palёve tё treta dhe nuk do ta pёrdorim Informacionin gjenetik tuaj pёr marketingun ose reklamimin e personalizuar pa marrё pёlqimin tuaj tё shprehur.

16.6  Ushtrimi i tё drejtave tuaja

16.6.1  E drejta pёr tё ditur. Mund të keni të drejtën të kërkoni që të tregojmё se çfarë Informacioni personal mbledhim, përdorim, zbulojmë, japim ose shesim. Kjo pёrfshin tё drejtёn pёr tё kёrkuar kategoritё e Informacionit personal qё kemi grumbulluar rreth jush, kategoritё e burimeve tё Informacionit personal, qёllimin e biznesit pёr grumbullimin e Informacionit personal, kategoritё e palёve tё treta tё cilave u japim kategoritё e Informacionit personal dhe pjesёt specifike tё Informacionit personal qё kemi grumbulluar rreth jush.

Nёse jeni duke paraqitur njё kёrkesё pёr tё fshirё nё emrin tuaj, ka dy mёnyra pёr ta bёrё kёrkesёn tuaj: nё internet ose pёrmes email-it.

Pёr tё paraqitur kёrkesёn tuaj pёr tё ditur nga Ancestry nё internet, ndiqni kёto udhёzime hap pas hapi sesi tё shkarkoni tё dhёnat e llogarisё tuaj. Ky raport nuk do tё pёrfshijё njё kopje Tё tё dhёnave tё ADN-sё ose trungjeve tuaja familjare. Nёse dёshironi njё kopje tё trungjeve familjare tuaja, ndiqni kёto udhёzime hap pas hapi. Nёse dёshironi njё kopje tё Tё dhёnave tuaja tё ADN-sё, ndiqni kёto udhёzime hap pas hapi. Ju lutemi vini re se nёse shkarkoni Tё dhёnat e ADN-sё tuaj, e bёn kёtё me rrezikun tuaj.

Pёr tё paraqitur kёrkesёn tuaj pёr tё ditur nga markat tona tё lidhura (AncestryDNA, Fold3, Forces War Records, Newspapers.com™, Archives, We Remember, and Find a Grave), gjithnjё mund tё na kontaktoni tek marka e lidhur dhe, pёr disa Shёrbime, mund tё kenё njё formular tё kёrkesёs nё internet i aksesueshёm nga menuja e cilёsimeve tё llogarisё tё atij shёrbimi (informacioni i kontaktit dhe lidhja tek formulari i kёrkesёs nё internet, nёse janё tё disponueshёm, janё kёtu).

Pёr tё dёrguar me email kёrkesёn tuaj pёr tё ditur, na dёrgoni email tek usprivacyrequests@ancestry.com. Na kёrkohet tё verifikojmё identitetin tuaj pёrpara sesa tё fshijmё tё dhёnat tuaja. Do t’ju kёrkojmё tё jepni provё tё identitetit dhe adresёn aktuale (p.sh. mund t’ju kёrkohet tё paraqisni njё kopje tё ID-sё tuaj tё lёshuar nga autoritetet qeveritare, e cila do tё pёrdoret vetёm pёr tё verifikuar identitetin dhe adresёn tuaj).

Nёse jeni njё “Agjent i autorizuar” sipas CCPA/CPRA-sё dhe jeni duke paraqitur njё kёrkesё pёr tё ditur nё emёr tё njё prej pёrdoruesve tanё, shihni Pjesёn 16.6.3.

16.6.2 E drejta pёr fshirje. Mund të keni të drejtën të kërkoni që të fshijmë Informacionin tuaj personal.

Mund të paraqisni një kërkesë për të fshirë informacionin tuaj ose në internet ose me email. Pёr tё fshirё Informacionin tuaj personal, duhet tё fshini llogarinё tuaj dhe pasi njё kёrkesё pёr fshirjen e llogarisё ka pёrfunduar, ky proces ёshtё i pakthyeshёm. Informacioni juaj (duke pёrfshirё trugjet familjarё, rregjistrat, fotografitё dhe Tё dhёnat e ADN-sё) do tё fshihet pёrherё.

Pёr tё paraqitur kёrkesёn tuaj pёr fshirje nga Ancestry nё internet, ndiqni kёto udhёzime hap pas hapi sesi tё fshini llogarinё tuaj. Pёr tё paraqitur kёrkesёn tuaj pёr fshirje nga markat tona tё lidhura (AncestryDNA, Fold3, Forces War Records, Newspapers.com™, Archives, We Remember, dhe Find a Grave) gjithnjё mund tё na kontaktoni tek marka e lidhur dhe, pёr disa Shёrbime, mund tё kenё njё formular tё kёrkesёs nё internet i aksesueshёm nga menuja e cilёsimeve tё llogarisё tё atij shёrbimi (informacioni i kontaktit dhe lidhja tek formulari i kёrkesёs nё internet, nёse janё tё disponueshёm, janё këtu).

Pёr tё dёrguar me email kёrkesёn tuaj pёr tё fshirё, na dёrgoni email tek usprivacyrequests@ancestry.com. Na kёrkohet tё verifikojmё identitetin tuaj pёrpara sesa tё fshijmё tё dhёnat tuaja. Do t’ju kёrkojmё tё jepni provё tё identitetit dhe adresёn aktuale (p.sh. mund t’ju kёrkohet tё paraqisni njё kopje tё ID-sё tuaj tё lёshuar nga autoritetet qeveritare, e cila do tё pёrdoret vetёm pёr tё verifikuar identitetin dhe adresёn tuaj).

Nёse jeni njё “Agjent i autorizuar” sipas CCPA/CPRA-sё dhe jeni duke paraqitur njё kёrkesё pёr tё ditur nё emёr tё njё prej pёrdoruesve tanё, shihni Pjesёn 16.6.3.

16.6.3  Agjentёt e autorizuar. Në jurisdiksione të aplikueshme, banorёt e SH.B.A.-së mund tё pёrdorin agjentё tё autorizuar pёr tё bёrё kёrkesa pёr tё ditur dhe kёrkesa pёr fshirje. Pёr tё pёrdorur njё agjent tё autorizuar, na dёrgoni email tek [email protected]. Edhe nёse zgjidhni tё pёrdorni njё agjent tё autorizuar pёr njё kёrkesё, ende mund t’ju duhet tё punoni direkt me ne pёr tё na dhёnё:

 • Leje e firmosur nga klienti qё lejon agjentin e autorizuar tё veprojё nё emёr tё klientit.
 • Verifikimin e identitetit tё konsumatorit (pёr t’u bёrё direkt nga klienti tek ne). Do të kërkojmë dëshmi të identitetit dhe adresës (p.sh., një kopje të ID-së tuaj të lëshuar nga qeveria, e cila do të përdoret vetëm për të verifikuar identitetin dhe adresën tuaj).

Raporti do t’i dorёzohet klientit nёpёrmjet llogarisё sё tyre nё Ancestry. Gjithashtu raporti nuk pёrfshin njё kopje tё tё dhёnave tё ADN-sё ose trungjeve familjare tё klientit. Nёse dёshironi tё shkarkoni trungjet e familjes ose Tё dhёnat e ADN-sё sё tyre, shihni Pjesёn 16.6.1.

16.6.4 E drejta për ankim. Në varësi të vendit ku jetoni, nëse kërkesa juaj për të njohur ose fshirë të dhënat tuaja refuzohet, mund të keni të drejtën e apelimit. Mund ta bëni këtë duke na kontaktuar në [email protected]. Ju lutemi, përfshini frazën "kërkesë për apel" në rreshtin e temës dhe tregoni qartë arsyet specifike për apelimin tuaj. Kërkesa juaj më pas do të shqyrtohet dhe do të informoheni për vendimin tonë.

16.6.5 E drejta për të korrigjuar. Keni të drejtë të korrigjoni të dhënat personale të pasakta që mbajmë për ju. Mund ta bëni këtë duke na vizituar nё cilёsimet e llogarisё ose duke na kontaktuar në [email protected].

16.7  Shitja. Për të hequr dorë nga reklamimi i synuar, ju lutemi shihni Pjesën 16.5.

16.8  Informacion personal i ndjeshëm. Përpunojmë informacion personal të ndjeshëm të mbledhur për ju vetëm për të ofruar Shërbimet, duke përfshirë:

 • Ruajtjen e cilësisë dhe sigurisë së Shërbimeve;
 • Përmirësimin e Shërbimeve;
 • Zbulimin e incidenteve të sigurisë;
 • Përballuar dhe ndjekur penalisht veprimeve keqdashëse, mashtruese ose të paligjshme të drejtuara ndaj Ancestry dhe
 • Ruajtjen ose shërbimin e llogarisë, ofrimin e shërbimeve ndaj klientit, përpunimin ose përmbushjen e porosive dhe transaksioneve, verifikimin e informacionit të klientit, përpunimin e pagesave, ofrimin e shërbimeve analitike dhe sigurimin e ruajtjes.

Gjithashtu mund ta përpunojmë këtë informacion personal të ndjeshëm sipas nevojës për të ndihmuar në sigurimin e sigurisë fizike të njerëzve dhe siç kërkohet nga ligji në fuqi.

16.9  Mosdiskriminimi. Nuk do t'ju diskriminojmë për ushtrimin e ndonjë prej të drejtave tuaja sipas rregulloreve të zbatueshme të konfidencialitetit në SH.B.A.

16.10  Ligji ‘Hidh dritë’ i Kalifornisë. Seksioni 1798.83 i Kodit Civil tё Kalifornisё, i njohur si ligji “Hidh dritё”, u lejon pёrdoruesve qё janё banorё tё Kalifornisё tё kёrkojnё dhe tё marrin nga ne njё listё tё atij Informacioni personal (nёse ka ndonjё) qё u zbuluam palёve tё treta pёr qёllimet e tyre tё marketingut direkt nё vitin kalendarik pararendёs dhe emrat e adresat e palёve tё treta. Kёrkesa mund tё bёhen vetёm njё herё nё vit dhe janё falas. Sipas Pjesёn 1798.83, Ancestry tashmё nuk u jep asnjё Informacion personal palёve tё treta pёr qёllimet e tyre tё marketingut direkt.

16.11  Raportimi vjetor. Klikoni këtu pёr tё parё kёrkesat tona vjetore, globale pёr Tё drejtёn pёr tё ditur/Aksesi i subjektit dhe Tё drejtёn pёr tё fshirё.

16.12  Na kontaktoni. Nëse keni pyetje në lidhje me politikat ose praktikat tona të konfidencialitetit në lidhje me SH.B.A., ju lutemi na kontaktoni në usprivacyrequests@ancestry.com.

16.13  Veprimet për lehtësim.Ligje të ndryshme federale, shtetërore dhe lokale mund të mbrojnë Të Dhënat personale tuaja.

Banorët e Kalifornisë që dëshirojnë të pretendojnë një shkelje të Ligjit të Konfidencialitetit të Informacionit Gjenetik të Kalifornisë (GIPA) mund të paraqesin një ankesë tek Prokuroria e Përgjithshme e Kalifornisë ose avokati i tyre i qarkut. Banorët e qyteteve me më shumë se 750,000 banorë mund të paraqesin një ankesë me avokatin e tyre të qytetit dhe banorët e qyteteve me prokurorë të qytetit me kohë të plotë mund të paraqesin një ankesë te prokurori i tyre i qytetit. Nëse dëshironi të paraqisni një ankesë me avokatin tuaj të qarkut, avokatin e qytetit ose prokurorin e qytetit, kontaktoni zyrën e tyre lokale për më shumë informacion. Banorët e Kalifornisë që besojnë se të Dhënat e tyre Personale janë përdorur në mënyrë jo të duhur mund të paraqesin një ankesë pranë Prokurorisë së Përgjithshme të Kalifornisë ose Agjencisë për Mbrojtjen e Konfidencialitetit të Kalifornisë (CPPA).

Banorët e Minesotës që dëshirojnë të ngrenë një padi për një shkelje të Ligjit të Konfidencialitetit të Informacionit Gjenetik të Minesotës (GIPA) mund të paraqesin një ankesë në Departamentin e Tregtisë së Minesotës, në përputhje me Minn. Stat. §45.027.

Banorët e Virxhinias që pretendojnë një shkelje të Va. Kodi Ann. §59.1-593 deri në §59.1-602 të 2023 (në lidhje me konfidencialitetin e të dhënave gjenetike) mund të paraqesë një ankesë te Prokuroria e Përgjithshme e Virxhinias.

Banorët e shteteve të tjera që besojnë se të dhënat e tyre personale janë përdorur në mënyrë jo të duhur mund të paraqesin një ankesë te prokurori i përgjithshëm i tyre ose organi rregullator pёrkatёs.

 

17.  Deklaratë shtesë e konfidencialitetit për banorët e Australisë

Nëse Ligji australian i konfidencialitetit 1988 (Cth) (Ligji i konfidencialitetit) zbatohet për trajtimin e Informacionit personal tuaj, do të zbatohen gjithashtu klauzolat në vijim:

Informacioni gjenetik konsiderohet "Informacion i ndjeshëm" siç përcaktohet në Ligjin e konfidencialitetit. Do të mbledhim, përdorim ose zbulojmë informacione të ndjeshme rreth jush vetëm siç lejohet me ligj, për shembull kur kemi marrë pëlqimin tuaj për ta bërë këtë ose mbledhja kërkohet ose autorizohet me ligj.

- Në lidhje me Pjesën 8 (Të drejtat dhe zgjedhjet tuaja në lidhje me Informacionin personal tuaj), mund të keni të drejtën të bëni një ankesë tek rregullatori përkatës i konfidencialitetit ose i mbrojtjes së të dhënave në juridiksionin tuaj. Megjithatë, nëse keni ndonjë pyetje ose shqetësim në lidhje me trajtimin tonë të Informacionit personal tuaj, ose nëse besoni se nuk jemi në përputhje me këtë Deklaratë të konfidencialitetit ose me ligjin përkatës të konfidencialitetit në juridiksionin tuaj, do ta vlerësonim nëse na kontaktoni në radhë të parë duke përdorur detajet në Pjesёn 15. Do të hetojmë ankesën dhe do të përcaktojmë se çfarë veprimi, nëse ka, do të ndërmerret.

 

18.  Deklaratë shtesë e konfidencialitetit për banorët e Australisë

Kjo pjesë trajton të drejtat dhe detyrimet e përcaktuara me Ligjin 13.709/2018 – Rregulloret e përgjithshme braziliane për mbrojtjen e të dhënave ("LGPD") që zbatohen kur:

 • Operacioni i përpunimit të Informacionit personal ndodh në Brazil;
 • Ofroni produkte dhe shërbime në Brazil; ose
 • Kur të dhënat personale mblidhen në Brazil.

Ligji u jep përdoruesve të drejta të caktuara, siç përshkruhet në Pjesën 8. Përveç të drejtave të parashikuara në Pjesën 8, LGPD parashikon të drejta të tjera:

 • Informacioni i subjekteve të cilave kontrolluesi u ka dhënë të dhëna. Ju mund t'i kërkoni Ancestry të japë informacion në lidhje me dhënien e Informacionit personal palëve të treta;
 • Anonimizimi, bllokimi ose fshirja e të dhënave të panevojshme, të tepërta ose të përpunuara në mënyrë të paligjshme. Për shkak të parimeve të përshtatshmërisë dhe domosdoshmërisë, mund të kërkoni që Ancestry të anonimizojë, bllokojë ose fshijë Të dhënat personale të panevojshme, të paarsyeshme ose të përpunuara në mënyrë të paligjshme;
 • Revokimi i pëlqimit Ju mund të kërkoni revokimin e Pëlqimit të dhënë Ancestry për të përpunuar Informacionin personal në çdo kohë; dhe
 • Kundërshtimi ndaj trajtimit nëse është i papërshtatshëm. Ju mund të kundërshtoni përpunimin e pahijshëm të Informacionit personal.
 • Për të ushtruar ndonjë nga këto të drejta, ju lutemi shihni Pjesën 8.